Foodboss

Voedingsadvies

Op deze pagina vind je alle tarieven die diëtistenpraktijk Foodboss hanteert. Er zijn geen onverwachte kosten en daarnaast is het voedingsadvies vrijgesteld van BTW. Onderaan deze pagina vind je alle informatie over de betaling en mogelijke vergoeding. Kinderen <18 jaar hebben geen eigen risico en daarbij wordt het advies volledig vergoed. Toestemming van een ouder/verzorger is vereist.

Losse intake

€ 140

Een intake bestaat uit een intakegesprek (45-60 minuten) en een persoonlijk voedingsadvies. De intake kan zowel online als bij FysicX in Deventer of bij Krachtcentrale in Zwolle.

Vervolgconsult

€ 40

In overleg bepalen we na de intake of een vervolgconsult nodig is.

ISAK meting

€20

Door het meten van 8 huidplooien, 6 omtrekken en 3 botbreedtes via de gestandaardiseerde ISAK methode ontdek je je lichaamssamenstelling en kun je je doelstellingen optimaliseren.

Heb je vragen of twijfel je welk voedingsadvies het beste bij je past?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Telefonisch bespreken we waar ik je bij kan helpen en welke begeleiding hier het beste bij past.

Betaling en vergoeding

Alle genoemde bedragen zijn inclusief indirecte tijd voor voorbereiding van de gesprekken, rapportage, uitwerking van adviezen en administratie. Nadat je het voedingsadvies hebt ontvangen krijg je van mij de factuur via de mail. Indien je de begeleiding deels vergoed kunt krijgen staan op de factuur alle gegevens vermeld die de zorgverzekeraar nodig heeft. Let op: ten alle tijden dien je eerst zelf de factuur te betalen voordat je deze kan indienen bij de zorgverzekeraar.

Jaarlijks kan 3 uur dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen geldt dat deze kosten eerst worden verrekend met het eigen risico als dat nog niet gebruikt is door andere zorg (indien je dus nog geen eigen risico verbruikt hebt heb je geen recht op vergoeding en betaal je het advies volledig zelf). Kinderen <18 jaar hebben geen eigen risico en daarbij wordt het dieetadvies vrijwel altijd voor minimaal 75% vergoed. Neem vooraf contact op met je zorgverzekeraar of raadpleeg de polisvoorwaarden om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen.

Diëtistenpraktijk Foodboss heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is hiermee een contractvrije diëtist. Mocht je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding worden de kosten niet direct met de zorgverzekeraar afgehandeld. Je dient de begeleiding altijd eerst zelf te betalen voordat je deze kosten kunt declareren. 

Dit kan. Je dient hiervoor je verzekeringsgegevens in te vullen tijdens de online intake. Vervolgens krijg je van mij een factuur die je kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Let op: ook hierbij dien je eerst zélf de factuur te betalen. 

De diëtist is voor iedereen toegankelijk en iedereen mag een afspraak maken. De diëtist kan door middel van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) zelf beoordelen of een behandeling gestart kan worden en/of het nodig is om alsnog langs de huisarts te gaan. Dit laatste kan nodig zijn als de klachten een mogelijke medische oorzaak hebben.

Je hebt geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken en je hebt ook geen verwijsbrief nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Check ook hiervoor je polisvoorwaarden want sommige zorgverzekeraars vragen toch om een verwijzing om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Mocht je al een verwijsbrief hebben, van bijvoorbeeld je huisarts, neem of stuur deze dan mee want deze kan waardevolle informatie bevatten voor de juiste behandeling. 

Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen via telefoon of e-mail. Wanneer je later afzegt of de afspraak niet nakomt dan ontvang je een rekening van het consult. Deze kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact op!

Contact
Aangesloten bij: